Az üvegkorlátra általában, mint modern megjelenésű kiegészítőre gondolunk, de érdemes tisztában lenni vele, hogy a vidéki környezetbe is remekül illeszthető.

Ha üvegkorlátról van szó, a legtöbben elsősorban egy modern irodaházat képzelnek maguk elé, amit hatalmas üvegfelületek borítanak, és aminek az erkélyeit fém kapaszkodókkal kombinált üvegkorlátok szegélyezik. Viszont hiba lenne kizárólag ilyen környezetben kihasználni az üvegkorlátok nyújtotta előnyöket, ugyanis rendkívül sokoldalúak, változatosak, így remekül illeszthetők a romantikus vidéki környezetbe is.

Miért jó az üvegkorlát?

Üvegkorlát, Terasz üvegkorlát, Lépcső üvegkorlátAz üvegkorlát előnyeiről már többször is esett szó, ezért jelen cikkünkben csak röviden összefoglaljuk a legfontosabb előnyeit. Egyrészt rendkívül biztonságos, hiszen nem törik könnyen, mert edzett üvegből készül, nem lehet beszorulni a különféle alkatrészei közé, mint például a pálcás korlátoknál, és nem is mászható, ami a kisgyermekek biztonságát szolgálja. Másrészről pedig az üvegkorlát beltérre és kültérre is ajánlottoptikailag növeli a teretátengedi a fényt, és nem igényel karbantartást. És végül, de nem utolsó sorban, remekül mutat.

Milyen esetekben ajánlott az üvegkorlát?

Az üvegkorlát tulajdonképpen bárhol alkalmazható, ahol leesést vagy kiesést kell megakadályozni. Szegélyezhet erkélyt, teraszt, de kerülhet lépcső mellé is, mint kapaszkodó és mint leesésgátló.

Annak ellenére, hogy üvegből készül, igen strapabíró: nem árt neki a fagy, a tűző napsütés, és természetesen nem kell félteni a szélben sem. Bátran alkalmazható kültéren és beltéren egyaránt.

Az üvegkorlát nem csak a nagyvárosi környezethez illik!

Tény, hogy az üvegkorlátok általában modern megjelenésűek, azonban nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy igen sokoldalúak és remekül személyre szabhatók, így nem csak a modern irodaházakhoz nyújtanak tökéletes megoldást, hanem a vidéki környezetbe is remekül passzíthatók.

Természetesen ahhoz, hogy ne üssenek el a romantikus vidéki miliőtől, érdemes picit jobban erre a közegre szabni őket. Hogy hogyan?

Üvegkorlát, Terasz üvegkorlát, Lépcső üvegkorlátAz üvegkorlát szuperül kombinálható például fával, aminek köszönhetően máris természetközelibb képet kap. Kiegészíthetjük fa kapaszkodóval, de akár az oszlop üvegmegfogók is készülhetnek fából. A fa és az üveg csodás párost alkotnak, egycsapásra teszik picit modernebb megjelenésűvé a homlokzatot, miközben megőrzik annak romantikus hangulatát. 

Jó tudni, hogy az üvegkorlát üvegének nem feltétlenül kell teljesen átlátszónak lennie, matt felület is választható, ami a fényt átengedi, de a belátást megakadályozza. Ezt érdemes mérlegelni, hogy melyik típus illene jobban az adott környezetbe.

Ha kültéri (például terasz) és beltéri (például lépcső) korlátra is szükség van, akkor érdemes figyelni rá, hogy a kettő hasonló stílusú legyen, vagy akár ugyanolyan, hogy az összkép harmonikusan fessen.

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik mind a terasz, mind pedig a lépcső üvegkorlátok tervezésében és kivitelezésében. Teljes körű szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó akár egy korszerű irodaházról, akár egy klasszikus, vidéki otthonról.

Szakembereink szívesen segítenek a választásban, és igény szerint hasznos tanácsokkal látják el a Megrendelőt. Igyekszünk minden egyedi elképzelést megvalósítani és olyan szerkezetet tervezni és gyártani, amilyet ügyfelünk elképzelt.

Amennyiben az Ön érdeklődését is felkeltettük a lépcső vagy terasz üvegkorlátok iránt, forduljon hozzánk bizalommal és kérje részletes tájékoztatásunkat! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén.