A fém korlátoknak sok előnyük van: stabilak, strapabíróak, erősek, mutatósak, modern megjelenésűek, hosszú az élettartamuk, így számtalan esetben tökéletesek.

A korlát kiválasztása mindenképp sarkalatos kérdés, legyen szó akár egy erkély korlátjáról, akár egy lépcső melletti kapaszkodóról. Szerencsére többféle létezik belőlük, így mindenki megtalálhatja a számára ideális típust. De mi alapján érdemes választani? Az alábbiakban azt mutatjuk be részletesebben, hogy milyen esetekben érdemes a fém, vagyis inox korlátok mellett dönteni.

Miben különbözik az inox korlát a többi korláttól, illetve milyen pluszt tud adni?

inox korlát, fém korlát

Az inox korlátokat elsősorban a stabilitásuk és a korszerű megjelenésük miatt kedvelik. A fém alapanyagú korlátokat nem kell félteni gyakorlatilag semmitől, stabil és megbízható támaszt nyújtanak minden helyzetben. Megjelenésüket tekintve tökéletesen illeszkednek a modern környezetbe, ráadásul nem csak beltéren, hanem kültéren is problémamentesen használhatóak.

A fém korlátok nagy előnye továbbá például a fa korlátokkal szemben, hogy nem igényelnek karbantartást, ápolást, csupán a tisztításukkal kell időről időre foglalkozni. Ez azonban könnyűszerrel elvégezhető, speciális eszközök vagy vegyszerek nélkül.

Hol lehet ezeket az előnyöket a legjobban kihasználni?

Az inox korlátokat elsősorban olyan helyekre szoktuk javasolni, ahol a modern megjelenés nem üt el túlságosan a környezettől, illetve ahol megbízható és stabil megoldásra van szükség. Ez lehet kültéri vagy beltéri lépcsőkorlát, erkélykorlát, de a rozsdamentes kivitelnek köszönhetően akár egy uszodai lépcső korlátja is.

A karbantartásmentes kivitel és a könnyű tisztíthatóság számtalan esetben nagy előny, például az egészségügyi intézményekben, ahol teljesen alapvető elvárás a magas fokú higiénia. A fém korlátokat éppen ezért előszeretettel használják kórházakban, orvosi rendelőkben. A tisztíthatóság szintén fontos szempont az élelmiszeripar területén, ezért az inox korlátokkal gyakran találkozni ilyen téren is.

A rozsdamentes kivitel lehetővé teszi a nedves, párás környezetben való használatot, így a fém korlátok remekül megállják a helyüket a már említett uszodákban, a medencék mellett, stabil támaszt nyújtva a csúszós padlófelületen. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni az olyan általános felhasználási területekről sem, mint a lakóépületek lépcsőházai.

Miért bízza ránk a fém korlátok tervezését és kivitelezését?

inox korlát, fém korlátA Luxart Metal Design Kft. csapata nagy tapasztalattal rendelkezik a korlátok számos típusával kapcsolatban, és az elmúlt években rengeteg inox korlátot is terveztünk és készítettünk. A tervezés során elsősorban ügyfeleink elképzeléseit vesszük figyelembe és igyekszünk olyan szerkezetet alkotni, ami eleget tesz a biztonsági elvárásoknak, ugyanakkor a környezetébe is jól illeszkedik.

Mivel nem csak fém, hanem porszórt, rozsdamentes, kovácsoltvas, illetve üvegkorlátok tervezésével és gyártásával is foglalkozunk, mindenkinek tudunk segíteni megtalálni az adott feladatra és környezetbe ideális korlát megoldástSzolgáltatásunk teljes körű és megfizethető, és célunk, hogy minden megrendelést a lehető legrövidebb időn belül teljesítsünk.

Ön is a korlát gyártással kapcsolatban érdeklődik? Elnyerték a tetszését az inox korlátok, de további kérdése merült fel velük kapcsolatban? Ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal, és mindenben segítünk! Munkatársaink várják megkeresését a megadott elérhetőségeinken, és válaszolnak a kérdéseire, illetve szívesen tájékoztatják a megrendeléssel kapcsolatos részletekről.