Stabil, dekoratív korlát gipszbeton lépcsőre. Cégünk vállalja a szerkezet tervezését, kivitelezését és szerelését, keressen minket teljes körű szolgáltatásért!

A gipszbeton lépcső napjainkban  divatos és népszerű, aminek több oka is van. Egyrészt gyorsan elkészíthető, olcsó stabil, másrészt pedig könnyen személyre szabható és mutatós. Jó tudni azonban, hogy a gipszbeton lépcsőre a korlát telepítése igényel egy kis plusz odafigyelést, és az alábbiakban meg is mutatjuk, hogy miről is van szó pontosan.

Miben tér el a korlátszerelés szempontjából a gipszbeton lépcső, mint más szerkezetek, például egy terasz?

A nehézség a lépcső felépítésből adódik. A pengefal ugyanis, ahová a korlátot rögzíteni kell, 10 mm gipszből, 30 mm betonból, majd újra 10 mm gipszből épül fel. A korlátokat a 30 mm-es beton rétegbe kell rögzíteni, ami igen kis felületet jelent.

A korlát rögzítéséhez menetes csapokat építünk be a betonba, melyeket ragasztással fixálunk. Ezeknek a csapoknak a használatával rögzítjük a korlátot, amit emellett rá is ragasztunk a pengefal tetejére, így még nagyobb stabilitást biztosítva.

A technológiai sorrendről

Gipszbeton lépcsőre korlátA gipszbeton lépcsőnél elengedhetetlen, hogy a korlát szerelése még a lépcső burkolása előtt történjen meg, hogy a burkolatok nélkül dolgozhassunk a szerkezettel. Ez azért fontos, mert nem ritka, hogy a korlát stabil rögzítéséhez még egy kicsit magán a lépcsőtesten is alakítani kell, vagyis például teljesen egyenesere kell csiszolni.

A korlát nem képes követni a kisebb-nagyobb görbületeket, amik megakadályozzák, hogy teljesen felfeküdjön a felületre. Ahhoz, hogy a korlát stabilan rögzíthető legyen, egyenes felületekre van szükség, és arra, hogy a vízszintes valóban vízszintes legyen. 

Előfordulhat, hogy a korlát szerelése során a gipszlépcső külső rétege megreped, azonban ettől nem kell megijedni, mert tökéletesen javítható, bármiféle hátrány nélkül.

Korlátot szeretnék a gipszbeton lépcsőmre. Mit kell ehhez tennem?

Gipszbeton lépcsőre korlátRöviden és tömören: fel kell vennie velünk a kapcsolatot. Amikor elkészült a gipszbeton lépcső szerkezete, akkor elsőként fel kell mérnünk azt – és az Ön igényeit, elképzeléseit – hogy meg tudjuk tervezni a korlátot. Az elfogadott tervek alapján elindítjuk a gyártási folyamatot, majd a kész szerkezettel a helyszínre megyünk a megbeszélt időpontban.

Ekkor elsőként a lépcső “igazítása”, egyenesítése, ha szükséges, csiszolása történik, vagyis felkészítjük a szerkezetet a korlát fogadására. A menetes csapok beépítése, majd az esetlegesen keletkező repedések kijavítása után beépítjük és rögzítjük a korlátot. Ezután gond nélkül elvégezhető a lépcső burkolása, festése is, vagyis már csak az utolsó simítások vannak hátra.

Miért válassza a Luxart Metal Design Kft. csapatát, ha gipszbeton lépcsőre szeretne korlátot készíttetni?

Mert már számtalan ilyen megrendelésünk volt, tudjuk, mire kell figyelni, és nagy tapasztalatunk van a beépítésben is. Szolgáltatásunk teljes körű, vagyis vállaljuk a felmérést, a tervezést, a gyártást és a beépítést is. Rövid határidőkkel és megfizethető árakkal állunk ügyfeleink rendelkezésére, akár magánlakásba, irodába, raktárba vagy épp közintézménybe van szükség korlátra.

Amennyiben gipszbeton lépcsőre szeretne korlátot készíttetni, forduljon hozzánk bizalommal és kérje bővebb tájékoztatásunkat! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén, és minden kérdésére válaszolnak. Vegye fel velünk a kapcsolatot akár még ma, hogy mielőbb megkezdődhessen a munka és elkészülhessen a korlát!