Az üveg előtető minden évszakban óvja a bejáratot, emellett hozzájárul a homlokzat modern megjelenéséhez is. A szerkezetért forduljon hozzánk bizalommal!

Az üveg előtetők nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen rendkívül mutatósak, modern megjelenésűek, ugyanakkor strapabíróak is, hiszen edzett üvegből készülnek. De miért van rájuk szükség és hol érdemes őket alkalmazni? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre kaphat választ.

Nem csak a bejárati ajtó fölött állja meg a helyét! 

Az előtetőket a legtöbb esetben a bejárati ajtó védelmére használják, ilyenkor általában úgynevezett függesztett előtetőt alkalmaznak. Az ajtó fölött elhelyezett szerkezet előnyeihez nem férhet kétség: védik az ajtón ki- és belépőket a hirtelen rájuk zúduló esőtől, hótól. Arra már kevesebben gondolnak, de fontos szerepet játszanak magának a nyílászárónak, illetve a körülötte lévő falfelületnek a védelmében is: szárazon tartják, megakadályozzák, hogy az eső vagy a hó kárt tegyen benne és a közvetlenül oda tűző nap, illetve az UV sugárzás káros hatásait is kiküszöbölik. Vitathatatlan szerepük van a kellemes belső hőmérséklet megtartásában.

üveg előtető

Egyre gyakrabban lehet azonban találkozni üveg előtetőkkel nem csak a bejáratoknál, hanem erkélyek vagy sima ablakok felett is. Az erkélyt sokan használják pihenésre és helyeznek el ott kisebb bútorokat, amiknek a védelméről érdemes gondoskodni, de természetesen magát a burkolatot, illetve a festést is célszerű megóvni a fentről lefolyó, koszos víztől, hólétől. A szerkezet jó szolgálatot tesz akkor is, ha az erkély tároló funkciót tölt be.

Az ablakok felett elhelyezett üveg előtetővel hatékonyan védhető az ablakpárkány, maga a nyílászáró, és persze az ott lévő virágokat is kevésbé veszélyezteti egy jégeső. És végül, de nem utolsó sorban, az előtető praktikus kiegészítő lehet kertes házaknál a szemetes konténerek fölött is, mert szárazon tartja a hulladékot, így megelőzve a kellemetlen szagok kialakulását.

Az előtető a homlokzat része 

Az előtető hasonlóan öltözteti a házat, mint a függönyök az alakokat. Szinte hozzátartozik a látványhoz a bejárat fölött elhelyezett szerkezet, a homlokzat nélküle üresnek, ridegnek tűnne. Az üveg előtetők az alapanyaguknak köszönhetően hozzájárulnak az épület korszerű megjelenéséhez, remekül illenek a modern építészeti stílushoz. Ajánljuk őket nem csak lakóingatlanokhoz, hanem irodaházakhoz, közintézményekhez is.

Előtetőt, de mekkorát? 

üveg előtető

Ez egy örök kérdés, de sajnos nincs általánosan, mindenhol használható szabály. Függ attól, hogy mit szeretne védeni, egy ablakhoz például értelemszerűen nem kell nagy szerkezet. Bejárati ajtóhoz már inkább javaslunk nagyobbat, de ha például a teraszt szeretné vele védeni, akkor értelemszerűen a terasz méretei lesznek a meghatározók.

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik egyedi üveg előtetők tervezésében és gyártásában. Készítünk konzolok vagy oszlopok által tartott és függesztett előtetőket is, ablakok, bejárati ajtók és teraszok fölé is. A tartószerkezet a maximális biztonság és a hosszú élettartam érdekében rozsdamentes acélból készül, az üveg pedig edzett és ragasztott biztonsági üveg. Alakját tekintve lehet egyszerű, négyszögletes vagy akár íves kialakítású is, a modern technikának köszönhetően szinte bármi megvalósítható.

Amennyiben az előtetők iránt érdeklődik, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére mindenben és válaszolnak a felmerülő kérdéseire.